VELOZINE: Project Pilot Singlespeed: Deel 2

Project Pilot Singlespeed: Deel 2 Titiboem: het frame is daar!
Gepost in Specials door Lars op 16 juli 2018

Deze serie artikelen gaat over het aanschafproces van een op maat gemaakt titanium frame. In artikel 1 kon je lezen over het frame-ontwerp. Dit 2e artikel gaat over het grafische design van de fiets, de afwerking en… het gerealiseerde frame!
Benieuwd hoe het geworden is? We houden je nog héél even in spanning… eerst kijken we nog even naar de totstandkoming van de…

…Custom graphics

Pilot laat haar frames in het verre Oosten lassen. Die komen blank naar Nuenen, waarna Pilot zelf het design aanbrengt. Dat betekent dat je hem een uniek uiterlijk kan geven, of je nou een maatframe of een standaard frame bestelt! Je kan custom logo’s laten zandstralen, of zelfs anodiseren (het in kleur corroderen van het materiaal met behulp van stroom en een sponsje) in negen tinten. Dit frame zou natuurlijk niet compleet zijn zonder wat custom Velozine-logo’s. Ook wilde ik wat subtiele kleuraccenten. Na wat overleg ging Pilot aan de slag…

Logo’s met anodisatie worden éérst met een slabloon geanodiseerd…

Dán weer met een ander sjabloon afgeplakt (op de foto worden ze overigens alweer verwijderd)…

…en tot slot worden delen gezandstraald, om bijvoorbeeld een rand rond de letters te creëren. Dan is het een kwestie van sjablonen en stof verwijderen.

Zie hier, een volledig custom frame!

Zó’n mooi frame… dáár doe je je nette pak wel even voor aan. Én je titanium accessoires natuurlijk.

Custom logo op de liggende achtervork. Anodisatie wordt overigens altijd omlijnd of omkaderd. Op de achtergrond zie je de sliderpatten.

Ook dit logo is geanodiseerd en gezandstraald. Ook duidelijk zichtbaar: de ingang van de ‘inliner’ kabelgeleiding voor de remleiding. Het is een mooie en onderhoudsvriendelijke oplossing omdat de kabels binnendoor gaan, maar je de buitenkabels niet onderbreekt.

Op het onderbuislogo zit nog wat straalstof. Onderin de zitbuis zie je de uitgang voor een dropperkabel die ik specifiek zo wilde hebben. In de onderbuis zit hiervoor ook een extra inliner!

Mooi hoor… Maar hoe rijdt dat nou?

Hoe dat rijdt? Dát lees je in het volgende artikel met een presentatie van de complete fiets en de eerste rij-indrukken. Wat ik al wel kan verklappen is dat het zijn vuurdoop op het onlangs gehouden Europees Kampioenschap singlespeed in Arnhem glansrijk heeft doorstaan…

Tekst: Lars Vogelenzang
Foto’s: Joris Claessens