Review: Pilot Scram titanium gravelbike by Bicycling

Een titanium alleskunner met een klassieke uitstraling

Sander Jansen van Bicycling ging op pad met onze Scram GRX gravel bike. De Scram werd onderworpen aan een grondige test, op verschillende ondergronden, om een gebalanceerd beeld te krijgen van zijn rijeigenschappen. Een samenvatting van het verdict lees je hieronder. Het complete artikel is beschikbaar op bicycling.com 

Conclusie

“We zeiden het al: wij zijn fan van titanium als materiaal voor een gravelbike. Sterker nog: zouden wij nu zelf een gravelbike aanschaffen die we breed willen inzetten – van bike packing trip tot snelle gravelrit – dan zou het een fiets van titanium worden. En zou de Pilot Scram dan op de shortlist komen te staan? Absoluut.

pilot, scram, review, gravelbike, gravel, gravelfiets

 

Deze fiets biedt heel veel waar voor zijn geld. Hoewel een frameprijs van € 2.200 geen kattenpis is en een complete fiets beschikbaar is vanaf het aanzienlijke bedrag van € 4.600, is de aanschaf van een titanium fiets er eentje voor meerdere jaren. Met de duurzame eigenschappen van het framemateriaal is het geen probleem om meer dan 10 jaar met deze fiets rond te rijden. En dat zouden wij zeker met een grote grijns doen!

Wel zouden we bij het aankopen van de Scram kiezen voor de customized optie: voor € 500 extra wordt het frame ontworpen op basis van jouw persoonlijke lichaamsmaten. Geen standaard maat 57 dus, maar een ‘maat persoonlijk’. Hoe vet is dat? Je weet zeker dat je dan een fiets hebt die perfect geschikt is voor jou en waarmee je heel veel jaren plezier gaat hebben!”